Trafiksäkerhetspolicy

Trafiksäkerhetspolicy för Norsborgs FF

Norsborgs FF har beslutat att alla aktiva, ledare, föräldrar och övriga som genomför transporter för föreningen ska på ett så trafiksäkert sätt som möjligt genomföra dessa.

Det innebär att

• Föraren ska ha godkänt körkort
  • Föraren ansvarar för att alla i bilen använder bilbälte. Det får inte vara fler passagerare än det finns bilbälten. Barn under 135 cm ska sitta på bälteskudde.
  • Föraren ska följa de hastighetsgränser och trafikregler som gäller. Hastigheten ska anpassas till rådande väglag.
  • Föraren ansvarar för att fordonet är lagligt och har däck som är anpassade efter årstid.
  • Föraren ska vara nykter och drogfri.
  • Ledare planerar resan så att inte tidsbrist uppstår.
  • Om minibuss används vid transporten ska föraren ha minst 5 års körvana
  • Föraren ska undvika att prata i mobiltelefon vid färd. Om så måste ske, använd handsfree eller stanna på säkert ställe.
  • Om last medförs i fordonet ska lasten säkras så att den ej kan skada passagerarna
  • Föreningens medlemmar som cyklar till och från idrottsverksamhet ska ha cykelhjälm. Fungerande cykelbelysning ska finnas vid färd i mörker.

Styrelsen är ansvarig för trafiksäkerhetspolicyn och att den revideras årligen. Styrelsen förmedlar policyn till ledare som i sin tur förmedlar policyn till föräldrar och övriga som genomför eller kan komma att genomföra transporter för Norsborgs FF.

Fastställd av styrelsen i oktober 2009

Uppdaterad: 20 JUN 2015 12:10 Skribent: Sami Virtanen

Stöd Norsborgs FF via Sponsorhuset!

Stadium teamsales

Klicka på bannern för att se föreningssortimentet hos Stadium!

Klicka här för att stödja Norsborgs FF via Stadium!

Postadress:
Norsborgs FF - Fotboll